DRESDEN - SEMPEROPER

Semperoper har en gimrende akustik og skøn indretning.

            DRESDEN:


      Den smukke Semperoper


Med stor respekt for scenekunsten er Dresdens operahus, Semperoper, på plakaten med et spraglet udbud af velbesatte operaer. Og i orkestergraven figurerer Sächsische Staatskapelle Dresden som husorkester. Og så kan det ikke blive ret meget bedre. Jeg havde en skøn oplevelse med "Lucia di Lammermoor".
På programmet er også en enkelt operette, nemlig operetternes operette, "Flagermusen", i en opsætning, der har været benyttet gennem flere år. Og her er der brug for en floskel, der hedder "at kaste perler for svin". For det er den fede luksus at lade top-orkesteret, kapellet, levere musikken til en efter mine begreber fejlslagen scenegang, hvor spillet foregår både foran og bag orkestergraven. Og hvor mændene i 2. akt er klædt ud i kjoler og skørter. Iscenesætteren, Günter Krämer, har fået hjælp til dekorationerne af Gisbert Jäkel (som rimer på ækel) i denne vederstyggelige opsætning.
Overordnet har Semperoper et smukt scenerum. Men man skal ikke købe de billigste billetter. For sidder man på anden række på langsiderne er synsfeltet til scenen noget beskåret.

Meget af "Lucia di Lammermoor" er holdt i sort. Den "hvide" Lucia leverer sin store arie med ledsagelse af orkesterspil med krystalglas. Foto: Jochen Quast

Loftsudsmykningen er også værd at se til.

============================================================================================================

Semperoper ligger stateligt nær Elben.